No Coverage!!

Assalamualaikum wbt..

No Coverage!!  |  Korang perasan tak sesuatu yang pelik pada aku hari ni?? Apakah?? Haha... Aku bersiaran dimalam hari ohhh hari ni.. Tambah lagi hari sabtu pulak tu.. Ahakz.. Dah ada line tenet engkooo kat umah aku.. Setelah berhempas pulas.. Bertungkus lumus.. Kehulu kehilir mencari line intenet yang lalu dekat kawasan umah aku ni.. Huisss Seksooo mak nak..

Semalam seharian aku dok mencarik pakej internet yang boleh on dekat umah aku.. Mula-mula aku p terjah TM Point.. Hajat dihati nak sambar line streamyx (Unifi).. Sekali check coverage dekat kawasan umah aku ni nan hadoooo!!! Frust menonggeng aku kat situ.. Aduhai.. Pastu carik yang lain lak.. Aku pergi terjah YES Centre lak.. Orang cakap laju berdesup jugak dia punya line.. Check sekali lagik coverage kawasan umah aku... Jawapannye tetap sama... Hadoiii... Pergi pulak aku ke P1WIMAX... Mengharap simpati kat sana.. Moga-moga ada harap untuk aku guna intenet dekat umah.. Macam biasa check coverage... Haiss suam-suam kuku jugak nampaknya.. 

Tapi orang PIWIMAX tu suggest aku bawak balik device dulu untuk test selama 5 hari secara percuma.. Hoh.. Cadangan yang baik.. Dengan senyuman aku bawak balik benda alah tu, dengan harapan ada sinar untuk aku berintenet di rumah.. Haha.. Sampai umah aje terus test.. Line dia ada la tapi suam-suam kuku.. Slow... Memang tak best la kalau nak surf internet.. Pagi tadi aku pergi terminate dan pulang balik device dia dengan hati yang kuciwa....

Hari ni aku terus cari dan mencari.. Lastnya petang tadi aku decide untuk beli simcard prepaid DIGI BEST aje... Ni adalah pilihan terakhir yang aku ada.. Lagi pown line digi dekat umah aku OK boleh dapat 4G.. Tapi sebenarnya CELCOM lagi power dekat kawasan umah aku ni... Cuma agak mahal sikit la.. hiks.. Haaa tak lupa juga aku beli sekali modem adapter D-LINK yang boleh masuk simcard... Masa beli tu, aku tawakal aje... hehe



Alhamdulillah, akhirnya usaha terakhir ni tak mengecewakan.. Aku berjaya dapatkan line internet dekat umah aku.. So, tak sia-sialah aku beli PC, beli modem dan beli line digi ni.. hehe.. Alhamdulillah.. Dah boleh online dari rumah.. Hari cuti boleh.. malam boleh.. bila-bila masa pown boleh.. HOyyyeee...!!


3 comments

  1. Hoyeee!! Bestnya ada line internet kat rumah kan.. Siqah pakai streamyx kat rumah.. Nak unifi tapi coverage unifi takde kat rumah.. Ambik streamyx pun bolehlah walaupun kadang2 sengal jugak. Hehe. Yang penting ada internet..

    Internet lagi penting daripada tv. Hehe 😁

    ReplyDelete
  2. ooo tak try umobile ke?? bnyk juga benefit dia bagi...

    so far sekarang sy guna tmgo broadband dgn umobile je..

    ReplyDelete
  3. hai salam singgah sambil klik iklan. :)

    ReplyDelete