GRANOLA - REVOLUSI BIJIRIN LAZAT & BERKHASIAT


Assalamualaikum..



Pernah dengar tak tentang bijirin campuran cam gambar kat atas ni.. DASTO GRANOLA.. Aku pun baru je tahu berkenaan produk ni.. Itu pun diperkenalkan oleh kawan aku.. Kalau tak memang tak tahu tentang kewujudan produk ni..  Jom aku kasi detail sikit berkenaan Dasto Granola ni.. Rasa dia perghhhh memang superb sedap.. Aku pown dah beripit-ripit order granola ni dengan kawan aku tu... beripit-ripit??? Apakah?? Haha..

Dasto Granola ni diasaskan oleh Dr. Aishah Solutions.. Produk bumiputera hokeh!!  Aku nak cite ke OHSEM-an Granola ni kat korang... Sila teruskan pembacaan ye..

Faedah Kesihatan Granola

1. Keupayaan untuk menurunkan kolestrol,
2.  Mengawal pencernaan,
3. Membantu dalam usaha penurunan berat badan,
4.  Meningkatkan kesihatan jantung,
5.  Meningkatkan tenaga,
6.  Mencegah anemia
7.  Menggalakkan fungsi organ yang betul
8.  Menurunkan tekanan darah
9.  Meningkatkan aktiviti kognitif
10. Meningkatkan kualiti kulit
11. Membina tulang yang kuat
12. Elak kencing manis
13. Hormon merangsang pertumbuhan tisu baru
14. Mencegah kanser


Wah banyak gila kan manfaat kesihatan untuk kita bila kita makan granola ni... Kalau nak tahu lebih lanjut leh la tengok kat sini ye.. Granola... 




Kandungan Granola

Granola secara tradisinya terdiri daripada oat dicampurkan dengan kekacang, bijirin, beras perang, kelapa kering & buah-buahan serta madu. Kemudian dibakar sehingga garing dan kemudian boleh dimakan bersama susu segar, yogurt, buah-buahan atau sebagai snek. 


Nilai Pemakanan Granola

Granola kerap digunakan oleh orang-orang yang suka bersukan dan menjalankan aktiviti lasak. Nilai pemakanan Granola Manfaat kesihatan yang boleh dikaitkan dengan granola adalah disebabkan oleh kandungan vitamin, mineral, dan nutrien penting lain termasuk serat pemakanan, natrium, kalium, zink, fosforus, magnesium, kalsium, vitamin- E, vitamin-C, niasin, vitamin E, zat besi, dan thiamin. 


Okey..!! dah cerita tentang kandungan dan manfaat Granola.. Mesti korang nak tahu harga dia lak kan.. Harga Granola ni tak mahal mane pown... RM 14.90 aje...






Dekat mana nak beli ni???? Hah kalau korang nak beli boleh la layari laman web oda.my... Macam aku, beli ngan kawan aku jerk.. Hehe... Dekat Oda.my korang boleh membeli pelbagai benda dan makanan tau.. Alahhh cam Lazada... Okeh kat bawah ni aku kasi detail berkenaan Oda.my ... Sila lah tengok...











Lepas ni boleh la korang bershopping dekat Oda.my pulak.. Kebanyakannya produk yang dijual adalah keluaran bumiputera... Sambal hitam pahang pown ada beb...

FB Oda.my     :    https://www.facebook.com/odadotmy/
Web Oda.my  :    http://oda.my/



No comments