Year End + New Year Giveaway? By Aynal M


Assalamualaikum wbt..

[ Mood Sedih ].... Sob.. Sob.. Sob... Tengah bersedih frenz list.. Tataw ape mau bikin.. huwa.. huwa... Tak pe la.. Mood nak join GA masih berbaki.. Haha.. Nak ajak geng-geng seangkatan join jugak la.. 

1. Fara Cute                 2. En.Is-One              3. PC Comey

Jom join dengan LA Giveaway ni.. 

Yok Join...!! klik Pica untuk join..

Tertarik untuk join GA yang dianjurkan oleh Aynal ni.. Hadiah dirahsiakan.. Itu yang menarik.. Barulah rasa suspen sikit kan.. HAha.. Tapi Aynal ada kasi klu untuk hadiah misteri tu... So boleh la berteka teki yek sape-sape yang nak join tu... 


Nampak takkk????? haaa.. So ape agik jom follow blog AYNAL ramai-ramai... Pastu join GA ni.. Sambil-sambil tu boleh menambah kenalan... ;)

Aku Ingin Berubah


Assalamualaikum wbt

Mood apdet blog tetiba datang.. firstime apdet blog guna hp ni.. teruja beb.. HAha.. tapi yang tak bestnye line sangat-sangat la slow... cam siput sedang bersiar-siar.. huhu.. 

oKeh..!! Bukan sal siput yang LA nak ceritakan tetapi tentang sebuah buku yang hampir selesai LA baca.. sebelum tu nk tunjuk dulu cover depan buku ni.. baru syiok nk buat review kan..

.
.
.

**Aku Ingin Berubah by Qamarul Nazrin**

.
.
.

(Susah jugak guna hp yek apdet blog.. - x suke!!) Okey kite terus ke topik utama ye puan2 sekalian.. hehe.. Buku ni LA dah baca sampai last capter.. Bab 6 - Syurga Untuk Semua.. LA tertarik dengan artikel untuk tajuk yang ke-2 dalam bab ini.. Jom LA review sikit ape yang ada dalam tajuk NO.2 itew...!!


02. PIMPIN DENGAN HIKMAH

Teguran kita kepada orang secara umum seperti ceramah, facebook dan lain-lain sangat berbeza. Bila kita berhadapan secara face to face, pendekatan perlulah berbeza, bukan semata-mata menghukum, lantas mengabaikannya.

"Weh kau tau tak couple tu haram?"

"Weh tutup la aurat! Tau tak dedahkan aurat tu berdosa?"

"Apa ni pakai baju ketat? Tak takut ke orang pandang?"

"Aku tengok kau ni macam tak pernah solat je, agama apa ni?"

Dan pelbagai lagi teguran-teguran yang sama waktu dengannya. Niat hendak mencegah kemungkaran dan mengajak kepada kebaikan tu dah bagus. Tapi cara tu kene betulkan sedikit. Bila cara tak kene, akhirnya bergaduh. Tak bertegur sapa, merajuk dan sebagainya. Jadi, macam mana nak buat?

Kalau nak ajak orang lain melakukan kebaikan, tak semestinya kena ajak melalui perkataan. Boleh je menegur tanpa mengeluarkan sepatah kata. Saya pernah ada seorang junior bilik di kolej dulu yang tak solat. Apa yang saya lakukan adalah seperti berikut,

1. Perkara pertama sekali yang saya lakukan ialah 'menawan hatinya'. Saya akan sentiada lepak dengan dia, study sekali dengan dia, bagi nota-nota pelajaran, ajak jogging sekali dan sebagainya. Tujuannya adalah untuk menimbulkan rasa tsiqah atau rasa percaya dalam dirinya terhadap saya. Bila dia dah percaya pada saya, senang la untuk saya mendidik dirinya untuk solat! Tandanya adalah apabila dia mula bercerita tentang rahsia-rahsia peribadinya pada saya.

2. Suatu hari, junior saya mula menceritakan masalah-masalah peribadi yang dialaminya. Maksudnya dia sudah percayakan saya! Saya terus kepada langkah kedua iaitu merancang suatu tindakan yang dapat mendidik dia untuk menunaikan solat. Apa yang saya lakukan ialah saya akan ajak dia pergi jogging pada setiap petang, diakhiri dengan makan di cafe yang berdekatan dengan masjid. Sengaja saya jadualkan hidup kami untuk makan pada waktu senja yang berdekatan dengan masjid. Setelah selesai makan, azan pun berkumandang. Di situ peluang untuk mendidiknya. Saya terus ajak pergi solat berjemaah di masjid. Dah alang-alang dekat dengan masjid kan. Atas dasar hormat dan percaya, akan jadi lebih mudah. Saya lakukan setiap hari hingga jadi kebiasaan.

3. Apabila sudah menjadi rutin, saya selitkan dengan kisah-kisah teladan berkenaan kelebihan orang yang bersolat jemaah dan ancaman bagi orang yang tak solat.

Sehinggalah pada suatu hari, junior datang kepada saya. Kelihatan dia baru lepas menangis. Dia meluahkan yang dia teringin nak solat tapi tak tahu nak solat. Maka saya ajarkan dia untuk bersolat agar lebih sempurna. 

Tak perlu tegur direct. Nak ajak orang sekeliling melakukan perubahan ada kala boleh dilakukan dengan hikmah (bijaksana) dan qudwah.

Kalau roommate korang kaki drama korea sampai tinggal solat, korang boleh ingatkan mereka dengan mengajak untuk solat berjemaah sekali. Kalau roommate korang jenis orang selekeh, campak baju merata, korang boleh ajak diorang untuk gotong-royong bersihkan rumah sama-sama. Kalau kawan korang free hair dan tak tutup aurat dengan sempurna, ajak dorang temankan korang shopping tudung dan baju-baju labuh. Kemudian belanja dorang tudung dan baju.

Puji dorang sampai kembang.

Dan perkara yang terpenting dalam mengajak melakukan kebaikan adalah sabar dan doa. Sabar dengan kerenah mereka dan sentiasa doakan mereka. Mungkin korang tak tahu betapa strugglenya dalam hati dorang nak berubah!! Bukankah korang juga pernah lalui kesusahan yang sama dulu?? Jadi, bersabarlah. Pandanglah mereka dengan kaca mata dakwah, jangan sesekali menghukum mereka. Santuni mereka dengan lemah lembut hingga akhirnya mereka juga mampu berubah seperti korang!!




Okeh dah setel LA taip tajuk NO.2 tersebut.. panjang gak ohh!! Lenguh jari jemari.. tapi tak pe.. LA nk soh satu donea baca.. haha.. hasil penulisan yang sangat bagus daripada saudara Qamarul Nazrin untuk kite semua.. Nak tegur orang pown biarlah kene dengan caranya ye dak?? Jangan men hentam kromo je.. niat ati dah baik nak tegur tapi kalau dengan cara yang tak betul silap-silap kite lak yang menambah dosa yang sedia ada.. So, berhati-hatilah ye ketika menegur tu.. jangan sampai menghina orang..


Kalau korang baca 1 buku ni lagik best.. lagi banyak la pengetahuan dan pengajaran yang korang akan dapat dalam buku ni.. LA review tajuk diatas sebab LA rasa isinya menarik untuk dikongsikan.. bukan tajuk ni je menarik tau tapi semua tajuk dalm buku ni best.. cumanya, bagi LA tajuk ni istimewa sikit.. haha.. Moga dengan pengkongsian ni kita sama-sama dapat manfaat daripadanya. 

Buat korang.. beli la buku ni.. sangat bagus tau.. hehe... OKey la nak chow dulu nak sambung baca sampai abeh.. Assalamualaikum........~!!


Hadiah dari Cikgu Norazimah


Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah kerana masih diberi peluang oleh Allah swt untuk bernafas diketika ini.. Nikmat-Nya yang tak terhingga untuk kita..

Oleh kerana itu boleh la LA nak membebel lagik kat laman ni.. Ari ni LA nak update pasai adiah yang LA dapat minggu lepas dari abang poslaju.. Aritu kan LA ada join GA daripada Cikgu Norazimah..[ Klik Sini ]
LA pown betul-betul tak sangka boleh terpilih sebagai pemenang.. Sesungguhnya rezeki tuhan itu sangat luaskan,.. (cewahh..) Terima kasih jugak kepada penganjur GA - Cikgu Norazimah kerana menganjurkan GA tersebut yang menawarkan hadiah novel tu.. LA kan hantu buku... Haha..

Ni la hadiah yang LA terima..


Belom start baca lagik buku ni.. Nanti dah baca LA review yek... :)




Giveaway Hujung Tahun 2015 NS


Assalamualaikum wbt

GA again...~!!


HADIAH
[]
4 x Diari Planner Tahun 2016
3 x Hadiah Saguhati

TARIKH BERLANGSUNG :
5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015

KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!! 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..


Buku Fixi Giveaway by Yaya


Assalamualaikum wbt..

Klik banner untuk join

Join GA lagi... Bila dah giveaway menawarkan hadiah buku memang teruja untuk aku join.. Aku kan hantu buku.. HAha..

Dengan lafaz Bismillah aku join GA ni.. Yey..!!


Jom join JOm..~!!

2. PC

Giveaway Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire


Assalamualaikum wbt..

Join giveaway lagik.. :)


بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Give Away Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire



Allah Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Razzaq, Dia Yang Maha Pengasih dan Penyayang serta Yang Maha Memberi Rezeki, dengan ini saya ingin melancarkan "Giveaway Akhir Tahun 2015 Sheila Inspire".... sempena template baharu ini dan keluarga besar blooger yang sering berkunjung ke blog yang tak seberapa ini.... semoga ukhwah kita sentiasa terjalin,,, tegur-tegur la diri ini. Adakala tak berapa nak aktif kerana kesibukan tugasan.... Akhir sekali, saya harap dengan GA yang tak seberapa ini dapat menjalinkan hubungan kita sesama blogger.... Maaf yer gambar hadiah tidak clear....

Syarat:
1. Buat entry masukkan banner dan link ke segmen ini.
2. Kalau sudi boleh follow : Sheila Inspire, add Facebook, add Twitter, friend Google, follow Instagram (kalau tak nak pun tak apa)... terpulang....
3. Jangan lupa tinggalkan link di petak komen.

Tarikh akhir : 29 Dis 2015 jam 11.59 pm

Hadiah 

3 x (2 orang) (hadiah misteri)



1 x (1 orang) planner 2016


1 x (1 orang) diary 2016


3 x (3 orang) shawl H&M


1 x (1 orang) face tower + vase


1 x (1 orang) botol air


1 x (1 orang) beg mickey mouse


3 x (3 orang) pamplet set zikir Asmaul Husna


Setakat ini 12 peserta bertuah dicari dan mungkin akan bertambah dengan kasih sayang Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Razzaq.... Keputusan akan ditentukan secara cabutan bertuah pada 31 Dis 2015 InsyaaAllah, Allah Ya Baari'.... 


Senarai Peserta





Giveaway By Nazfea Solehah


Assalamualaikum wbt.

Klik sini untuk join ye..!!
Dengan lafaz Bismillah LA join GA cute ni.. :)

Pencarian Blog Terkemas 2015!


Assalamualaikum wbt..


Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.


Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!


Jom join..
# PC

Giveaway by Mrsfara bernilai RM329


Assalamualaikum..

Klik Banner untuk Join
Sekian lama tak buka blog, hari ni tergerak hati nak jenguk blog.. Banyak betul rakan blog buat giveaway... berderet-deret.. Termasuklah sahabat Mrsfara.. Kali kedua join giveaway by mrsfara.. Teruja dengan hadiah yang ditawarkan.. Pape pown aku doakan sahabat aku ni sentiasa dibawah lindungan-NYA dan dilimpahkan rezeki yang halal..

Dengan lafaz Bismillah, Lea Azleeya join giveaway by MrsFara.. :)




Menang Giveaway


Assalamualaikum wbt..


Lepas sehari ke sehari aku nak menghapdet pasal ni... Tak jugak menjadik.. Al kisahnye aku tak punyai masa yang sangat terluang untuk menaip panjang leb0o0oo...

Dah berzaman sebenarnya aku join Giveaway sahabat aku ni.. :: Fara  :: Pemenang pown dah lama diumumkan... Hadiah pown dah lama aku dapat... Dah Habis pown.. Haha.. Hari ni baru nak hapdet pasal ni... Terok beben0o0o..

Pape p0wn thankz t0o Fara sebab anjurkan giveaway ni.. Ada lak rezeki aku diumumkan sebagai pemenang.. Syukur Alhamdulillah... Coffee ni memang best... Tetiap hari aku minum... Sesapa nak beli boleh la follow blog sahabat aku ni...

Mrs Fara  

Pelbagai produk kecantikan yang dijualnya dengan harga yang berpatutan.. Hah, promot agik tu.. Hikhik.. Pape p0wn aku doakan semoga sahabat aku ni sentiasa maju dalam hidup dan perniagaannye.. Berjaya di dunia dan juga akhirat serta diberi keberkatan dalam hidupnya. Amin.. :)



Giveaway CINTA by CN

Giveaway CINTA by CN


giveaway, giveaway novel, giveaway cinta

Klik banner untuk join


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sempena Jualan Gudang Karangkraf yang lalu, CN telah memborong beberapa novel CINTA. Jadi sukacitanya disini bahawa CN ingin memberi 3 buah novel CINTA kepada peserta Giveaway CINTA by CN melalui random.org. Pemenang novel adalah 3 orang. Bukan itu sahaja, 10 peserta bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Januari 2016 CN. Hah ! Best tak? 


Syarat-syaratnya Giveaway CINTA by CN : 


1. Follow blog CikguNorazimah

2. Add To Circle  G+CikguNorazimah


4. Follow Instagram cikgunorazimah (jika ada)  

5. Buat entri bertajuk "Giveaway CINTA by CN"  

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.  

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini

8. Giveaway ini akan berlangsung dari 1 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 5 Disember 2015.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :


Kredit untuk Kak Mialiana

YES 2015

~ Sharing is caring from Cikgu Norazimah ~


Red Label Pink Eiffel


Assalamualaikum wbt..

Baru-baru ni pergi maybank untuk urusan keluar duit.. Tetiba mata aku ternampak seseorang memakai tudung yang menjadi idaman aku.. Huhu.. Syahdunyeeeeee ku melihatnyee..

Red Label - Pink Eiffel

Entah bila la aku dapat membelinye kan... Angan-angan je la.. Sebab harganye telah melambung sangat-sangat la tinggi sekarang ni.. Harga memang lah tak mampu untuk aku miliki.. 
Sob sob sob ( nangis bucu lemari ).....

Suka Tangguh Kerja


Assalamualaikum wbt..


Terasa lengang sikit hari ni.. Kerja telah banyak diselesaikan dengan sebaiknya.. Ada la sikit-sikit lagi kerja yang memerlukan pendapat Ketua Unit.. Ketua Unit pergi kursus so kena la tunggu beliau balik dulu.. Haha.. Sambil-sambil tu aku blogwalking blog kawan-kawan.. Tetiba terhenti lama aku di satu destinasi ni.. Aku terbaca entri berkenaan 'tangguh kerja' dekat blog Irfan Khairi .. Tertarik pulak dengan apa yang disampaikan oleh beliau.. So aku nak copy paste jugak la kat blog aku ni agar menjadi peringatan buat diri aku sendiri dan kawan-kawan jugak.. Jom kite z0omMmm..~!!


Hati mahu melakukan sesuatu yang boleh mengubahkan hidup, tetapi mulut berkata“Tunggu dulu”. Nak risau apa. Esok kan masih ada… hari ini boleh relax-relax dulu sebab nak mengubahkan hidup, bunyi macam susah je… lagi pun ada banyak rutin harian lain yang perlu dilakukan terlebih dahulu.
Begitulah hakikatnya keadaan yang sering berlaku. Menangguhkan kerja menjadi penghalang semangat dan motivasi untuk berubah. Menangguhkan kerja adalah pencuri masa dan pencuri hidup. Mat Salleh panggilnya procrastination.
Terlalu ramai yang tidak mencapai matlamat mereka oleh kerana walaupun mereka sedar dan telah menetapkan matlamat, mereka ada sahaja alasan masa untuk memulakannya adalah salah– hari tidak betul, minggu tidak betul, bulan tidak betul dan tahun tidak betul. Industri tidak betul. Market tidak betul. Sehingga akhirnya terlalu lewat!
3 sebab utama penangguhan kerja:
  • Terlalu banyak alasan
  • Tidak sirius dalam mengambil keputusan
  • Tiada deadline dalam matlamat
buang masa
Untuk mengelakkan penangguhan kerja, tanya diri sendiri pada ketika itu- adakah anda memberi terlalu banyak alasan untuk tidak memulakan kerja? Adakah anda sirius dalam mengambil keputusan? Adakah anda menulis deadline (tarikh) untuk mencapai matlamat kerja tersebut? Jawapannya:
  • Hentikan memberi alasan (Orang lain buat duit, kita buat alasan)
  • Mula serius dalam mengambil keputusan hari ini! (Terlalu banyak anda dan keluarga akan rugi sekiranya anda tidak serious dalam hidup)
  • Tulis deadline atau tarikh untuk mencapai sesuatu matlamat (walaupun kerja-kerja kecil- tulis tarikh deadline tersebut. Dengan hanya menulis deadline, ia akan mengubahkan mentaliti anda)
Mereka yang berjaya, dan mereka yang dalam keadaan “biasa-biasa” sahaja, semuanya mempunyai 24 jam sehari dalam hidup. Apa yang membezakan kedua-dua golongan ini adalah penggunaan masa yang lebih efektif oleh orang yang berjaya.
Sememangnya melakukan sesuatu yang baru adalah sukar. Walaupun bagi mereka yang berjaya juga. Namun, orang yang berjaya tahu bahawa untuk mencapai kejayaan, ianya terpaksa dilakukan juga tanpa melengah-lengahkan masa  supaya ianya tidak mencuri masa dan hidup mereka!

Klik sini untuk artikel asal


 Bila baca entri ni rasa macam terkene batang hidung sendiri.. Sebab kadang-kadang aku pown seperti yang disebut.. HAha.. Manusia selalu lalaikan..


Kene cuba ubah la pas ni... Jadi manusia yang lebih yakin dan ada tujuan dalam hidup.. cewahh.. 
( berapi-api azam tu.. jadi ke idokkkk tataw agik haha..) yang penting ada gak niat nak berubah tu.. huhu..



Sumber gambar  :  En. Google


Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com


Assalamualaikum wbt..

Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com kali ini menawarkan hadiah 5 x Tudung Bawal Adijuma kepada pemenang yang bertuah.. Sesiapa yang menjadi pengikut dan peminat setia Tudung bawal dibawah label AIDIJUMA ni jangan ketinggalan untuk join GA ni yek.. Boleh tambahkan koleksi yang dah sedia ada tu.. Haha.. ( Cam aku gak leee... peminat TEGAR aidijuma.. )

Nak join??? Hah.. klik la banner bawah ni...


Tempoh GIVEAWAY

Mula : 01/10/2015
Tamat : 31.10.2015 ( 10 Malam )

Pemilihan pemenang menggunakan khidmat random.org.
Hadiah : 5 x Tudung Bawal Aidijuma


Tunangku Tidak Tampan (3T)


Assalamualaikum wbt..

Lama betul rasanya tak berkongsi hobi aku yang satu ni.. MEMBACA ... Tapi kali ni buku yang aku baca ni adalah pinjaman semata-mata.. haha.. Aku pinjam ngan member opiz aku.. Dia beli buku ni melalui online.. Sampai aje parcel kat opiz terus dia bukak.. aku tengok buku, ape agik terus tanye buku ape... Aku kan hantu buku.. hehe..
_pinjam pic ye tt.. ---> encik google kasi pinjam_

"Tunangku Tidak Tampan"... hohoho.. tengok tajuk cam tak best aje.. Mula-mula tak berminat.. Pastu tengok lak penulis buku.. Eh.. cam penah dengo aje nama penulis ni.. Hah.. baru perasan.. Penulis ni rasa femes jugak... Terus cam berminat... Tetibanye kawan aku kasi aku baca dulu..

"Nah.. amek la kalau nak baca dulu.."' kata kawanku.

terpinga-pinga aku.. (dalam fikiran terus fikir.. eh dia beli takan tamo baca dulu )

"Eh, ei tamo baca dulu ke", aku lak tanye dia

"takpe baca la dulu, buku ei kat umah tu tak baca-baca agik", jawab dia balik kat aku

Haha.. ape agik, orang mengantuk disorongkan bantal.. terus la mauuuuuuuuuu.. Tapi aku belum habiskan lagik bacaan buku ni sebabnye buku ni agak tebal so amek masa sikit untuk dihabiskan.. Apa yang aku nak sampaikan disini adalah buku ni sangat la bagus sebab diterapkan ilmu agama didalamnya.. pendek kata, novel ni adalah novel islamik yang membawa banyak pengajaran disetiap kejadian...Diselitkan juga kisah-kisah nabi.. Sangat bagus lah untuk dibaca... 

Mula-mula bacaan memang rasa bosan sebab penulisan dia agak bercelaru sikit... mungkin ini novel pertama penulis kowt... aku agak la kan.. hurmm.. makin banyak aku baca makin seronok dan banyak betul pengajaran yang aku dapat dalam buku ni.. Ada jugak part-part dalam novel ni membuatkan aku menangis... huhu.. sedih ohh... Terutama saat dia ingin berubah kearah kebaikan tapi banyak rintangan dan juga saat dia bersama ibunya.. wahh drama sangat aku kann... Tapi serius beb..  novel ni best.. TQ la pada kawan aku sebab kasi pinjam kat aku.. haha..

Tamo la ulas panjang lebar.. korang nak merasai ape aku rasa baik korang p beli novel  ni.. Tak rugi ohh... P la beli... (aku je pinjam).. hehehe...

_pinjam agik sekeping kat tt & en. google_

K la.. nak sambung keje lak... 
bubaiiiii...~!!



Aidijuma oh Aidijuma


Assalamualaikum wbt..

Lama tak update blog... harini baru berkesempatan menaip-naip kat sini... Alang-alang ada masa terluang ni nak jugak la share minat baru aku kat sini.. Tengok tajuk pown mesti dah tau ape yang menjadi kegilaan baru aku kan.. hukhuk... 

Sejak terjebak dengan Aidijuma ni memang tido tak lena... Asal ada je design baru keluar pasti akan mengganggu gugat perasaan.. Hahahaha... Dah tahap meroyan dah ni... Tapi walaupown meroyan masih dalam kawalan lagik... 

Banyak jugak koleksi yang terkumpul... antara koleksi yang aku sayang...

PeaceLove



Songket Paris


Sekarang ni aku ngah hunting yang OS pulak.... Kalau dah terjebak dengan virus Aidijuma mesti wajib hunting OS... pelik... tapi benar... hakhak.. Biasa la kalau dah namanye OS harga agak mencekik leher laa.... Terpaksa la hunting lama-lama sikit supaya dapat harga yang berpatutan dan berkasih sayang... 

Antara koleksi OS yang dah menjadi koleksi peribadi aku...

Misai



MoodFace



Cat Safari



GL Paris



Alhamdulillah hunting OS ni dapat harga yang berpatutan... Fenomena Aidijuma makin menjadi-jadi sekarang.. Sampai tak boleh nak stop membeli... kikiki... Beberapa kali usaha untuk pencen tapi tak menjadi... Ada lagik beberapa OS yang masih belum dimiliki... Teruskan hunting la lepas ni jawabnya...

Masih hunting.... 
**selalu jumpa harga tak mampu milik...  Mahai dabak... sedeeehhh~!!

Love Grunge



Moga-moga nanti dapat la yang dicarik ni dengan harga kasih sayang cinta...

Korang ape lak menjadi kegilaan korang disaat ni...???

**Sumber gambar :: encik google

Giveaway sempoi by mrsfara


Assalamualaikum wbt..



Dengan lafaz Bismillah, Lea join giveaway sempoi sahabat Lea yang anggun lagik bergaya ni... dan juga sahabat yang Lea sayang... ;) 

** Farahanim **

_pinjam gambar ye fara_

Lea doakan fara sentiasa berada dalam lindungan-Nya, dilimpahkan kebahagiaan yang kekal abadi hingga Jannah dan sentiasa berjaya dalam hidup..... :)


*********



Wajah Baru...


Assalamualaikum wbt...



Kasi tukar lagi... Tukar dah lama tapi baru berkesempatan nak update.. Sempena Hari Raya Aidilfitri ritu, aku nak mendewasakan sedikit blog aku.. so, terus aku mintak khidmat nasihat rakan blogger aku
Fiza Si Hati Merah Jambu untuk tukarkan template blog aku... Aku suka sangat hasil kerja dia.. Sangat-sangat memuaskan hati.. hehehe.. ( tq ye fiza )

Blog dah baru tapi update masih berabuk... Memang masa sangat pantas sekarang.. Tak sempat nak mencelah untuk update blog.. banyak bende sebenarnya nak update.. cuma masa je tak mengizinkan.. So simpan aje la dulu semua tu...

Pape pown... Moga dengan template baru ni membuatkan aku lebih bersemangat untuk berblog... huhuhu...


Lama Ku Tinggalkan...


Assalamualaikum wbt..

Huii tajuk post sangatlah syahdu... Tapi cerita sebenooo nye tak de la sesyahdu mane pown.. Yang bebenooo nye, tajuk tu pasai aku dah lama tak menjenguk blog ni.. dah lama sangat dok tinggal blog ni.. Almaklumla tak berapa nak ada masa dah sekarang ni nak bersenang lenang mengadap blog.. huhuhu..

Rindu gak nak kat blog member-member yang dah lama tidak dilawati... Tengok la ada masa aku p la singgah beraya kat blog kawan-kawanku.. kikiki..

tahun 2009/1430h tu sila abaikan ye..!!

Dikesempatan ni jugak aku nak ucapkan selaMat haRi raYa buat semua kawan-kawan.. maaf ye andai ada salah silap dan terkasar bahasa ku ini.. cewahh..

Sampaikan Rinduku





Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang pastikan bersatu
Oh sayang di dalam mimpimu
Oh bulan sampaikan rinduku
Oh bintang kirimkan cintaku
Yang hilang mungkinkah bersatu
Oh sayang di mana dirimu
Malam ini aku sendiri
Menanti dan terus menanti
Malam ini aku sendiri lagi
Menanti dan terus menanti
Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
Pasti kita bertemu nanti
Usah ditangis lagi
Usah dirindu lagi
Pasti kita bertemu pasti
Pejamkan matamu kasih…

Dah Sampai Masa...


Assalamualaikum wbt..

sumber : google

Dah sampai masa... Apakah??? 

TV aku rosak wehhhh... Adoiii dah sampai masa dia setelah 10 tahun berkhidmat untuk aku... TV tu aku beli dengan gaji pertama aku semasa kerja swata dulu... Sangat-sangatlah berjasa pada aku.. Peneman aku dikala sunyi... Cewahhh... 

Yang tak bestnya dia rosak pada masa yang agak tidak sesuai... Rabak lagik la akaun bank aku kali ni.. hehehe... Tapi apa boleh buat... Kene jugak carik yang baru.. So, operasi mencari peneman baru bermula.. Hampir 2 hari aku dok survey kat kedai letrik sekitar bandar Kuantan... Biasalah bila nak beli bende-bende yang mahal ni kene buat servey terlebih dahulu.. Tak boleh nak hentam kromo aje.. Bukan singgit dua bossssss....~!!

Kebetulan ada lak kawan opiz nak beli tv jugak... So boleh la 'tugede-gede' beli kan.. hehehehe.. Moga-moga dapat murah lagik.. Aku pown tak berapa tahu sangat market harga tv di pasaran... Tak pernah amek peduli... Sebab tu la p redah banyak kedai dulu buat bandingan harga...  

Hajat dihati nak la beli TV LED 42 @ 40 henci Full HD... Bila dah sampai kedai tv, tetiba mata ni tengok kecik je tv 42 @ 40 henci tu... Sebabnya dikelilingi oleh tv yang saiz nye lebih besar gedabak... Hoh... Hati dah beralih arah wehhh... Terpikat ngan tv 48 henci la pulak... Hahaha.. parah-parah...

Kawan opiz yang sorang tu cakap, alang-alang nak beli baik beli yang puas ati terus... hoh... Tersangkut lak dengan kata-kata dia tu... fikir punya fikir, betul gak tu... Adehhhh kopak pulak duit gaji aku untuk buat tambahan peribadi kepada duit yang dah di-stenbai-kan itew... huwaaaaaaaaa...~!! makan megi je la bulan ni.. Gaji lambat agik.. tulunnnnn...~!! Tapi tak pe la.. bukan hari-hari beli tv... 10 tahun sekali... harap-harap camtu la.. harapnya 20 tahun la kali ni bertahan.. kekeke...

Mula-mula kitorang dok servey tv sony... pastu tetiba beralih arah kepada samsung pulak... Carik punya carik jumpa la kedai yang paling murah harga yang ditawarkan kepada kami.. TV Samsung LED 48 henci Full HD... 

sumber : pinjam gambar mudah.my..

Setelah berletih-letihan mencari, kami buat keputusan untuk beli aje kat kedai tu.. Sebabnya rasa agak murah harga yang ditawarkan berbanding kedai-kedai lain... Letih wooo0o0oo masuk kedai keluar kedai.. Dengan keadaan aku yang sekarang ni.. sangat-sangat la tak larat... hehehe

So, inilah hasil kami... Samsung LED 48 henci Full HD... 

Si peneman baruku... Luas pemandangan mata ini.. 

Alhamdulillah rezeki tuhan semua ni... Moga dilimpahkan lagi rezeki yang halal oleh-NYA.. 
Amin..




Ingat MATI..


Assalamualaikum wbt..

Sumber : google

Wah tajuk kali ni agak menakutkan.... Takut bagi kita yang belum cukup bekalan ke sana... :) Aku wujudkan entri cenggini bukan untuk menakutkan sesiapa.. cuma untuk peringatan pada diri sendiri dan juga kawan-kawan... yang MATI itu adalah PASTI.... Setiap yang hidup pasti akan mati... 

Sehebat mana pown kita di dunia ni, INGATLAH kita akan menghadapi kematian... Kawan-kawan, janganlah kita selalu ingat yang kita masih punya banyak masa, ingatlah mati itu tiada syarat tua dan mati itu tiada syarat sakit... Mati itu menjengah tanpa mengira waktu...



Hayati pesanan Tok Guru kita.... 


Allahuakbar...



sumber : google

Jumpa dialog ni kat google image... Sebagai panduan kita bersama... :)