Sayang


Assalamualaikum wbt..

Sekarang kene kerja dengan paras nye.. So takde mase dah nk jenguk blog mau pown nak update.. Ni pown curik-curik aje.. hehehe.. Terima kasih kepada rakan-rakan yang menjenguk blog saya yang tak seberapa ni.. Yang ada follow saya tu, insyaallah akan saya follow balik nanti... :) 
Nak kongsi lagu ni.. Best... 


ehsan google

Sayang
Gerhana Ska Cinta ft Altimet, Salam, Nabila Huda

Sayang
Kalau aku diberi sedikit masa
Sudikah kamu beri aku kucupan manja
Boleh kita kongsi senda tawa
Moga kita ceria sentiasa bersama

Kita
Pegang cermat hatiku dalam tangan
Aku kembali selepas aku penat berjalan
Cekalkan hatimu aku harus pergi
Bila kembali sambutku dengan senyuman berseri


Kasih
Kau jambatan ke masa hadapan
Naikku kamu berdiri di sebelah kanan
Ambil alih tugas buat sementara
Sambungkan namaku bila aku sudah tiada

Tiga bucu jiwa ragaku
Tiga suku sudah hampir penuh seluruh hatiku
Tinggal lagi satu cuba teka kalau tahu
Pelengkap ke empat mamaku si ratu

Sayang
Kata yang indah diberi kepadanya
Sayang
Panggilan manis dan mesra ke hatinya

Mempersembahkan, salam
Masihku teringat kali pertama kau ke sekolah
Dalam pelukan ibu tanganku lambai rindu bertambah
Masihku teringat kali pertama kau bercuti
Dalam pelukan papa bawa pulang kaset Metalicca
Jalan bersama lihat indahnya, indahnya alam semesta
Waktu berjalan lihat tiada, tiada tanaman hanyalah bangunan
Lautan biru kini hitam arusnya
Satu perdua habis dirobeknya
Satu pertiga tinggallah bakinya
Jika anak cucu kita bertanya
Gambar kenangan menjadi penggantinya
Jika kita.. hey!

Sayang
Kata yang indah diberi kepadanya
Sayang
Panggilan manis dan mesra ke hatinya

This your one love revolution
For the young generation
And look into one heart
With no competition
No racial colour skin
And no nationalities
Because we come to teach the people love and unity
No racial separation
No miseducation
The propaganda and the misinformation
Stop the fist and fight
Let us all unite
Sayang is the word
Everyday and night
And every little thing’s gonna be alright


1 comment

  1. sayang lea jgk.. susah2 je buat lagu tok fara... hehehe

    ReplyDelete