Lagu Time Kecik-Kecik..


Assalamu'alaikum wbt..

Terlalu lama rasanya tak menghapdet blog... Rindu sangat-sangat nak berblog.. Tapi apekan daya masa menghadkan segalanya... Bukan tu aje.. KEMALASAN yang melampau pown menjadi punca-punca terjadinya blog ni tak berhapdet... hehehe..

Teringat aku masa kecik-kecik dulu... Dengar lagu omputih tapi tataw ape yang dorg sebut .. Almaklumlah kecik agik time tu kan... Bukannya tahu bahasa2 inggeris ni... Takat dengar dan buat lirik sendiri boleh la.. Janji bunyik ala-ala gitu... Hahaha.. Banyak jugak lagu yang aku reka sendirik lirik dia.. tapi bunyiknye lebih-lebih kurang la dengan versi asal.. Time-time kecik dulu mesti la dengar lagu kanak-kanak kan,.. Takan dengar lagu jiwang-jiwang dewasa lak.. Tapi budak sekarang dah pandai dah.. Dah update la budak-budak sekarang.. layan lagu orang-orang dewasa dah.. Tak layan lagu kanak-kanak hingusan ni.. hehehe

Salah satu lagu yang masih aku ingat sampai sekarang.. Aku pown tak pasti ape tajuk lagu ni yang sebenar.. Tapi aku masih ingat lirik yang aku buat dulu.. Agak lucu  bunyinye.. Tapi menarik bagi aku.. HAhahaha..Poyos betol rasenya bila nyanyikan balik.. Sape-sape yang tahu lagu  ni, boleh la nyanyi sama-sama aku.. sape tataw, just buat muka terkejut je ye,.. hahaha.. jummm..~!!

"lets go to the zoo, de wat supi sudu, de de winggu"

HAhahaha... itu la lirik yang sering aku nyanyikan masa kecik-kecik dulu.. Bila dah beso 'gajah' ni, terasa lucu lak.. Tapi tetap menghiburkan hati aku sendiri.. Bila aku nyanyi kuat-kuat, mesti semua cakap "ape yang ko mengarut ni.. dah x betul ek".. HAhahaa.. itu lah dialog yang biasa aku dengar sesudah aku habis nyanyikan lagu yang 'kiut' ni..

Teringat lak satu 'peristiwa' tu.. Dulu-dulu aku memang selalu p karok.. Kalau pergi KL mesti karok kat Redbox.. Karok tu adalah xtvt wajib aku dulu... Memang gile karok la dulu... Satu hari tu, aku pergi karok dengan seseorang ni yang juga kaki karok cam aku.. Memang sekepala la aku ngan dia dulu.. Hantu nyanyi betul kitorang ni dulu... Dok tengah-tengah syok menyanyi, aku teringat dengan lagu 'kiut' aku ni la.. Terus aku amik mic dan terus nyanyi lagu berhantu aku ni.. Terus dia tercengang dan tanye aku "Lagu ape tu".. Sambil dia buat muka konfius dan gerun + cuak.. Hahahaha.. Tak leh blah tengok muka dia.. Aku ape lagik, terus buat penderaan mental keatas dia.. Aku paksa dia nyanyi lagu misteri aku tu.. Dia tak nak sebab lagu tu "terlampau best".. Wakakaka.. Aku tetap buat paksaan sampai hampir-hampir dia mengidap penyakit mental ketika itu.. (dasyat tak cerita aku ni yang ditokok tambah)... ekeke.. Last-last dia TERPAKSA menebalkan muka dan mengikut aku nyanyi lagu tu.. hahahahahahaha (gelak besar aku)... Aku siap ajar dia cara-cara nak nyanyikan lagu tu... Dia bukan tau melody dan lirik lagu tu.. hahaha  Tapi ok la sebab dia sporting sangat.. Nak jugak dia memenuhi permintaan aku tu.. Sampai dia suka lak lagu simple aku tu.. hahaha.. Ingat lagik ke dia ngan lagu ni ek.. Ape la cite dia sekarang.. hehehe.. Kenangan betul la semua ni.. hikhik.. Simpan semua kenangan dalam buku "hati"... Itu je yang ada sekarang.. huhuhu

Best tak cerita aku?? Korang pown mesti ada lagu yang korang reka sendirik kan time-time hingusan dulu... Tapi mesti korang tak leh tiru aku punye lagu yang sangat-sangat comel ni kan.. hahaha..

Okeh la kawan-kawan.. Moga lain kali aku coretkan lagik pape cite.. Aku nak p hadap kerja lak.. Jumpa lagik deh... 

Bubeyy...

Smile Sokm0~!!


No comments