SilkyGirl Moisture Balm Lipcolor + Garnier Facial Foam


Assalamualaikum..

Ritu aku beli lipstik baru setelah aku agih-agihkan lipstik lama aku kepada adik-beradik aku.. Banyak  jugak lipstik yang aku dah dermakan kepada adik beradik aku.. Lipstik yang masih tak luak sebabnya aku pakai sikit aje then aku bosan terus tak pakai pastu beli baru.. Tu yang terjadi lambakan lipstik tu... Daripada dibiarkan tak terpakai baik aku agih-agihkan kepada adik beradik aku kan...

Baru-baru ni aku ada lah buat rondaan yang tak disengajakan kat ECM Kuantan... Gatal lak kaki masuk Guardian... Terus kaki melangkah ke bahagian kosmetik... Tetiba terpandanglah bahagian Silkygirl.. Uiss.. Lipstik baru la... (dalam ati lah)... Belek punye belek teruk berkenan.. Pilih punya pilih terus sambar 2 warna yang aku suka..


Silkygirl MBL - Berry + Peach

2 Warna yang menjadi pilihan aku.. Berry (03) dan Peach (02)... Lipstik ni best sebab ada moisture Balm kat tengah-tengah dia... Kirenya 2in1 la kan... Tak yah dah nak sental Lips Balm dulu... Lipstiknye dah pakej dah 2in1... Lipstik + lipsbalm... Terbaik lah silkygirl.. Bila pakai lipstik ni bibir jadik lembab aje.. Soft aje... Pendek kata.. Lipstik ni memang best.. 

Peach (02)

Berry (03)

Selain tu aku sempat jugak rembat pencuci muka garnier.. Saje-saje je aku beli.. Untuk standby dalam beg make up aku... Senang sikit nak cuci muka time nak solat... Tak yah la aku susah-susah bawak sabun pinkish kesayangan aku tu kehulu kehilir.. Nasib baik la muka aku tak bermasalah sangat sekarang.. Alhamdulillah...

Garnier Pure Active Facial Foam

Pencuci muka ni  daripada ekstrak delima.. Saje cuba-cuba kan.. Tapi tak berapa nak best sangat sebab sabun dia kuat sangat.. Susah nak cuci sikit sebab sabun dia terlalu tebal.. Padahal pakai sikit aje.. hehehe.. Kene berusaha untuk cuci keseluruhan sabun pada muka.. Tapi tak pe la kan sebabnye aku pakai time nak solat kat opiz aje...


2 comments