Rendang Daging


Assalamualaikum..

Puasa dah semakin menghampiri kita kan... Sape-sape yang belum ganti puasa boleh la ganti segera... Nanti tak sempat pulak nak menggantikan... Bila ingat puasa, terus la teringat hari raya kan.. hehehe.. Bila ingat raya terus terbayang-bayang rendang dengan nasik impit.. Tu makanan kegemaran aku bila hari raya.. Kueh mueh ni tak berapa nak pandang sangat la.. Yang kene terkam dulu seharusnya rendang dengan nasik impit..

Uis.. belum raya lagik dah sebut semua tu kan... Bukan pe.. Tadik aku dok belek-belek gambar dalam komputer aku ni.. Terjumpa lak gambar rendang yang aku penah masak untuk menjamu rakan-rakan opiz ni selepas raya dulu-dulu.. Wah dulu-dulu tu.. Kiranya dah lama la kan... hikhik..

Rendang Daging


Uis.. bila lagik la nak terbuat rendang ni... Penyakit malas berleluasa sekarang ni.. Teringin lak nak makan tu time-time camni...

Ada satu agik masakan daging yang aku suka... Aku tataw nak kasi nama ape... Aku bantai aje masak.. Last-last menjadik dan sedap jugak la.. Tataw nak tarok nama ape kat masakan ni... Tapi bawang mesti mau banyak kasi tarok dalam.. Baru manis dan sodap.. hahaha..

Daging Masak bantai aje lah...~!!

Adeh lapoooo0o0ooo....


6 comments

  1. ingat raya ingat rendang....kuih raya tak pandang dah.

    ReplyDelete
  2. tahun ni tak dapat makan rendang n tak dapat beraya..kena berpantang 44hari sebab due date tepat2 hari2 raya..hehe

    ReplyDelete
  3. @ecah khalili Lahai sian dia... kene tunggu pas berpantang la ecah...

    ReplyDelete