Handmade... Al-Quran Kesayangan...


Assalamualaikum..

Huh.. Sekian lama blog ni bermasalah tak boleh nak follow mollow rakan-rakan... Dan akhirnya telah selesai masalah tersebut.. Tetiba kan masalah ni selesai... huii.. Sampai tahap nak berblog pown takde mood.. Kihkih..

Sebetulnya baru harini dan ketika ini aku berkesempatan untuk membuka blog kesayangan aku ni.. Ni pown boleh la bukak sebab waktu rehat kan.. Banyak kerja yang nak disettle kan.. Awal-awal bulan ni banyak laporan yang hendak dibuat.. Mane lagik nak update kursus-kursus kakitangan kat tempat aku ni.. Dengan masalah tatatertib agik... Fuhhh.. (konon2 bz sgt la tu) hehehe.. Jumaat ritu lak dapat MC sebab masalah kesihatan... Uiss banyak beno masalahnya kan.. Anugerah tuhan semuanya.. Alhamdulillah...

Aku sebenarnya dah larik dari tajuk entry ni sebenarnya.. hahaha.. Tapi tak pe lah kan.. Tu mukadimahnya dulu... Kene la panjang sikit... Dah agak lama aku tak update berkenaan buku-buku yang aku beli dan baca kan... Terasa rindu sangat-sangat nk update sebenarnya.. Tapi kali ni aku nak update berkenaan Al-Quran lama kesayangan aku... Aku dah buatkan baju baru untuk Al-Quran aku tu.. Hitam lagik uollss.. Bukan pe, aku kesian sangat tengok kulit dia yang dah terkoyak-koyak... Kalau tak diganti bajunya pasti terkoyak rabak jadiknya... Isi dalam menten cun... Luar je teruk sikit keadaannya.. So aku fikir-fikir, baik aku buatkan baju untuk Al-Quran aku tu..

Ini lah hasilnya..

Handmade

Siap ada tali penanda agik..


Itulah hasilnya... Setelah bertungkus lumus menyiapkannya.. Aku lupa nak amek gambar sebelum.. Amek gambar selepas ajo.. Lepas berbaju baru ni makin bersemangat aku baca Al-Quran.. Alhamdulillah.. Bukan Al-Quran je aku balut... Diary comel aku pown aku balut jugak... Terlebih rajin lak aku time tu... Dah lama sebenarnya aku buat ni semua.. Cuma tak berkesempatan nak update kat sini... 

Diary Comel Aku


Korang pown boleh buat... Mudah aje... :)


No comments