Santapan Hujung Minggu..


Assalamualaikum..

Lahai rindu benar dekat blog aku ni.. Hujung minggu tak boleh nak jenguk blog sebab internet broadband aku telah dipotong atas sebab-sebab ketiadaan line yang menyebabkan aku hangin dengan celcom.. hehehe.. Bayar bulan-bulan tapi tak boleh nak guna.. Then terus amek keputusan muktamat untuk tamatkan perkhidmatan.. hehehe.. Terbaikk...

Hujung minggu baru-baru ni korang buat ape ye? Mesti banyak aktiviti-aktiviti yang menarik korang akan buat kan time-time hujung minggu... Cam aku lak, hujung minggu memang tak de keje lain mesti dok umah, kemas umah, masak-masak, basuh kain baju, lepak-lepak baca buku, tengok cerita pastu membuta.. hikhik.. Cuma hari ahad je aku ronda-ronda tengok rumah baru aku yang dalam pembinaan lagik.. InsyaALLAH bulan 8 ni aku dapat la duduk rumah sendiri.. 

Hujung minggu kebiasaannya aku memang memasak..Biasa la, hujung minggu aje ada masa yang panjang untuk memasak dengan selesa... Biasanya pas subuh aku buat nasi goreng ajo untuk santapan pagi.. Tengahari baru masak yang berat-berat.. Kadang-kadang kalau malas nak masak pagi, pergi beli kat luar je.. Sabtu baru ni, tengahari tu rajin pulak nak buat kari ikan.. Sebabnya ritu dok borak-borak dengan kawan aku sorang ni sal kari.. So dia pown kasi la resepi kari ikan.. Nak gak try cara dia masak kan.. So kuatkan semangat pagi tu pergi pasar beli semua keperluan.. Semangat kari la kire hari tu.. Hahaha..

Sampai rumah terus rendam ikan.. Ikan dah beli kat pasar malam hari rabu haritu... Tunggu nak dimasak aje.. hehehe.. Dalam pukul 11 pagi terus ke dapur... Kerja-kerja memasak dimulakan.. Wahh kerja-kerja memasak tu.. hahaha.. Dah cam masterchaf lak gayenyekan...  So menu haritu adalah Kari Ikan Vza namanya...

Kari Ikan Vza

Itu la ropanya kari ikan aku... Alhamdulillah menjadik dengan resepi yang diberi.. Takan kari ikan je kowt.??? haaaa.. Sebagai ganti sayur, aku buat salad telur.. Kire sayur gak la kan sebab lam tu ada macam-macam termasuk la kobis.. Salad telur ni adalah febret aku.. Simple tapi sodap & berkhasiat.. Sesuai untuk diet tau... 

Salad Telur

Minggu depan nak masak ape pulak tataw la.. Kene fikir dulu.. Hahhaa..

Okeh la.. Nak buat keje pulak.. Banyak keje sedang menanti.. Kebetulan, kerani yang seorang lagi tu sedang bercuti isterinya bersalin.. So, aku la yang akan menggalas tugas-tugas beliau yang agak banyak tu.. Hahahhaa... Seminggu aje pun kan.. 

Ok. Babai uols..
Sebelum tu kene Solat Dhuha dulu.. Jom sama-sama.. 

Smile.. :)

6 comments

  1. Salam singgah dr blog azhafizah...suke tgk blog cantik..feveret kaler..pink...done follow jugak...

    Tgk pic resepi meleleh air liur..hu

    ReplyDelete
  2. @Mimi Azirah Terima kasih sbb singgah & follow... lea follow back.. :)

    ReplyDelete